Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-sütőtökös sütemény

Hozzávalók

  • 1 db hokkaidó tök
  • 28 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 5 dkg nyers nádcukor
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrült szerecsendió
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 4 dkg durvára aprított dió
  • 5 dkg finomra vágott datolya
  • 6 dkg durvára aprított fehér csokoládé
  • 12,5 dkg hideg vaj

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 195 fokra. A megmosott tököt félbevágjuk, a magos rész eltávolítása után durvára kockázzuk, és forrásban levő kevés vízben puhára pároljuk. A leszűrt tököt botmixerrel pürésítjük, és szűrőre öntve lecsepegtetjük. Közben egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
    2. A lisztet nagy tálban elvegyítjük a nádcukorral, a fűszerekkel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a diót, a datolyát és a fehér csokoládét.
    3. A hideg vajat apróra kockázzuk, majd a lisztes keverékhez adjuk, és ujjbeggyel morzsalékosra dolgozzuk. Rászórjuk a diós keveréket, hozzáadunk 15 dkg tökpürét, és fakanállal összeforgatjuk.
    4. A tésztamasszát enyhén lisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű, 2 cm vastag lappá nyomkodjuk, majd óvatosan átemeljük a tepsibe, és aranyszínűre sütjük 18-19 perc alatt. Cikkekre vágva, melegen tálaljuk.
A tésztamasszát datolya helyett mazsolával gazdagíthatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin