Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-sütőtökös sütemény

30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag

Elkészítés

  1. diós-sütőtökös sütemény elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 195 fokra. A megmosott tököt félbevágjuk, a magos rész eltávolítása után durvára kockázzuk, és forrásban levő kevés vízben puhára pároljuk. A leszűrt tököt botmixerrel pürésítjük, és szűrőre öntve lecsepegtetjük. Közben egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
  2. A lisztet nagy tálban elvegyítjük a nádcukorral, a fűszerekkel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a diót, a datolyát és a fehér csokoládét.
  3. A hideg vajat apróra kockázzuk, majd a lisztes keverékhez adjuk, és ujjbeggyel morzsalékosra dolgozzuk. Rászórjuk a diós keveréket, hozzáadunk 15 dkg tökpürét, és fakanállal összeforgatjuk.
  4. A tésztamasszát enyhén lisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű, 2 cm vastag lappá nyomkodjuk, majd óvatosan átemeljük a tepsibe, és aranyszínűre sütjük 18-19 perc alatt. Cikkekre vágva, melegen tálaljuk.

Ajánljuk még:

FŰSZERES MÉZES SÜTEMÉNY >>> 

MANDULÁS KÖRTETORTA >>>

HÁZI AMARETTI KEKSZ >>> 

A tésztamasszát datolya helyett mazsolával gazdagíthatod.

Ezek is érdekelhetnek