Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós Sárika

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 ek tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje
  • A mázhoz:
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • ½ citrom

Elkészítés


    1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, közben két adagban hozzáöntjük a tejet is. Egy másik tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd 2-3 lépésben a vajas porcukorhoz adjuk. Végül jöhet több lépésben a darált dió is. A tésztát legalább 3 percig kézimixerrel jól eldolgozzuk. Négy tojásfehérjét keményre verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a tésztához, ami ezáltal lazább és lágyabb lesz.
    2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 180 fokon 30-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tésztánk megsült, legalább 30 percig pihentetjük, hogy hűljön.
    3. Négy L-es, vagy XL-es tojássárgájából és 25 dkg porcukorból mixer segítségével cukormázat készítünk. Ha kellően összedolgoztuk a tojást és a porcukor, krémes állagot kapunk, amihez 6-8 csepp citromlét adunk, amitől fényesebb lesz a mázunk.
    4. A kihűlt tészta tetejére ráborítjuk a cukormázat és egy szilikonlapát segítségével szépen eloszlatjuk rajta. Egy óra múlva, meleg vízbe mártott, de nem vizes késsel a tetején behúzzuk a beosztásokat, így amikor teljesen kihűl és megkeményedik a cukormáz, könnyebb lesz szeletelni.

    A RECEPTHEZ TARTOZÓ VIDEÓT ITT NÉZHETED MEG! 

    NUTELLÁVAL TÖLTÖTT BEJGLI 

    NUTELLÁVAL ÉS LEKVÁRRAL TÖLTÖTT KIFLI 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin