Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-sajtos céklasaláta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Nagyméretű serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a balzsamecettel, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Beletesszük a cikkekre vágott lila hagymát, ismét felforraljuk, majd közepes lángon 6-7 percig főzzük.
  2. A céklát megfőzzük kb. 30 perc alatt, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a lila hagymához adjuk, 4 ág kakukkfűvel együtt, és további 1-2 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül kiszedjük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
  3. A tálra halmozzuk a salátát, megszórjuk a durvára vágott dióval, a megmaradt kakukkfű lecsipkedett leveleivel, valamint a teáskanállal kis darabokra osztott sajttal.

     

Megjegyzés

Aki nem kedveli a kecskesajtot, fetával is elkészítheti az ételt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss