Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-rumos szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 4 evőkanál lekvár (én meggyet tettem)
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 16 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg apróra vágott dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra, és lazán dobjunk rá egy alufóliát. Mivel meggylekvárt használtam sokkal sötétebb lett a piskóta. De jó volt, mert nem lett olyan édes.

Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és a darált és darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és a többi hozzávalót, majd krémesre keverjük (használjunk robotgépet).

Ha megsült a tészta és kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Majd megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval vagy csokireszelékkel.

Mivel én nem szeretem, ha száraz a piskóta, megkentem egy réteg lekvárral, jelen esetben meggyel. Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss