Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós rózsakalács tej- és gluténmentesen

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg gluténmentes lisztkeverék (Nutri Free mix per pane)
  • 1 dl tej (mandulás)
  • 1/2 csomag friss élesztő (felfuttatva)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 40 g margarin (olvasztott)
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • A töltelékhez:
  • 1 ek margarin (olvasztva)
  • 100 g darált dió
  • cukor (ízlés szerint)
  • kakaópor (ízlés szerint)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 1 ek mandula tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük. Ezek után hét részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk őket, aztán olvasztott margarinnal lekenjük. Három darabot megszórunk kakaós cukorral, négy darabot pedig cukros darált dióval. 
  2. Feltekerük a tésztákat, és rózsa formát hajtogatunk belőle. Ezután lekenjük egy kikevert tojássárgájával  és egy evőkanál tejjel, majd 170 fokon körülbelül 25 perc alat készre sütjök egy kerek sütőpapírral bélelt torta formában.

KARÁCSONYI RÓZSAKALÁCS (GLUTÉN-ÉS TEJMENTES) >>>

VANÍLIÁS-ZÖLDALMÁS RÓZSAKALÁCS >>>

VANÍLIÁS-MÁKOS RÓZSAKALÁCS >>> 

 

Megjegyzés

Azoknak ajánlom, akik szeretik az igazán mutatós és őszi hangulatot idéző csodákat! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss