30 dkg gluténmentes lisztkeverék (Nutri Free mix per pane)
1 dl tej (mandulás)
1/2 csomag friss élesztő (felfuttatva)
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor
1 db tojás
40 g margarin (olvasztott)
1/2 db citrom (reszelt héja)
A töltelékhez:
1 ek margarin (olvasztva)
100 g darált dió
cukor (ízlés szerint)
kakaópor (ízlés szerint)
A kenéshez:
1 db tojás
1 ek mandula tej
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük. Ezek után hét részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk őket, aztán olvasztott margarinnal lekenjük. Három darabot megszórunk kakaós cukorral, négy darabot pedig cukros darált dióval.
Feltekerük a tésztákat, és rózsa formát hajtogatunk belőle. Ezután lekenjük egy kikevert tojássárgájával és egy evőkanál tejjel, majd 170 fokon körülbelül 25 perc alat készre sütjök egy kerek sütőpapírral bélelt torta formában.