Elkészítés: Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütöttem, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra kevertem.
A fokozatot alacsonyra vettem, belekevertem a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót, aszalt szilvát és a répát.
26 cm-es kapcsos, kibélelt formába, előmelegített 180 fokon sütöttem kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)
Rácsra borítottam, a papírt lehúztam, hideg helyen teljesen kihűtöttem, vízszintesen 3 felé vágtam, és megtöltöttem a krémmel.
Krémhez a vajat habosra kevertem a porcukor felével, hozzákevertem a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá vertem, és beleforgattam a vajas-mascarponés krémbe.
Tálalás előtt hideg helyen pihentettem.