Elkészítés: A darált diót összegyúrjuk a cukorral, 1 egész tojással, a reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral, és dió nagyságú golyókat formálunk belőle.
Enyhén kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a golyókat, nem túl szorosan egymás mellé, mert sütés közben növekednek, szétterülnek. Mindegyik golyó közepét benyomjuk a mutatóujjunkkal. A lyukakba 1-1 szem magozott meggyet (vagy meggybefőttet, mokkáskanálnyi kemény, pikáns - ribizli, málna, meggy - lekvárt) teszünk.
200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megég!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre