Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós pulykamelltekercs

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy tenyérnyi félcentis szeleteket kapjunk. A leeső darabokat (kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, majd a tojással, a dióval, sóval, őrölt borssal, a szerecsendióval összegyúrjuk.

A kissé kivert hússzeleteket egymás mellé tesszük egy alufóliára, erre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük, és az alufólia tekercs végeit lezárjuk.

Sóval, ételízesítővel vizet forralunk, beletesszük a húsgöngyöleget, és fedő alatt, kis lángon kb. 40-45 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

A vajból, a liszttel meg a tejjel besamelt készítünk. Sóval, citromlével ízesítve 4-5 percig kevergetve forraljuk, és tálaláskor az alufóliából kibontott, ujjnyi vastag szeletekre vágott töltött pulykamellekre öntjük.

A körete zöldséges rizs: amelyhez az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, hozzáadjuk a laskára vágott sárgarépát, zöldpaprikát meg a zöldborsót. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje. Letakarva takarékon, majd anélkül, hogy a fedőt levennénk, a tüzet elzárjuk alatta, 20 percig állni hagyjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss