Elkészítés: Először a mártásnak valókat összekeverem: a tejszínt, ketchupot, mustárt, sót, cukrot, fokhagymát, szegfűszeget, szerecsendiót és a darált diót. Egy nagyobb méretű tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kiolajozok. A pulykamellet vékony szeletekre felvágom, egy kevés sóval és őrölt fehérborssal megszórom, majd egymás mellé a tálba fektetem. Meghintem a finomra vágott petrezselyemmel (szárított is megfelel), majd a mártással leöntöm úgy a hússzeleteket, hogy mindenhol érje. Alufóliával légmentesen lezárom, és sütőbe teszem. Kb. 50-55 percig párolom. Leveszem az alufóliát, és még kb. 4-5 percig sütöm. Mi a legjobban krumplipürével és céklasalátával szeretjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre