A tojássárgájákat kikeverjük a mustárral és a citrom kifacsart levével, majd vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk az olívaolajat. Végül ízesítjük az őrölt sáfránnyal, és a hűtőbe tesszük.
A kebabhoz összedolgozzuk a darált húst a meghámozott, felkarikázott fokhagymával, az őrölt fűszerekkel, a felaprított korianderrel, a durvára vágott dióval és 2 ek olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket. A masszából hosszúkás fasírtokat formázunk, vízbe áztatott fanyársakra tűzzük azokat, és aranyszínűre sütjük a megmaradt, felforrósított olívaolajon.
A körethez puhára főzzük a quinoát másfélszeres mennyiségű vízben kb. 20 perc alatt. Azután összeforgatjuk a felaprított aszalt vörös áfonyával, a finomra vágott petrezselyemmel és az olívaolajjal. Ezzel tálaljuk a kebabot. A sáfrányos majonézt külön kínáljuk hozzá.