Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-pudingos szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek finomra darált dióbél
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag jó minőségű vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 5 dkg teavaj
  • 6 ek áfonyalekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1. Egy mély tálban a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és robotgéppel eldolgozzuk a cukros fehérjében, majd hozzáadjuk a sütőport és a finomlisztet, gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a darált dióbelet.
    2. A masszát egy nagyobb (35x35 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kanállal egyenletes eloszlatjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 150 fokon készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizhetjük a tészta állagát. A kisült lapot fadeszkára borítjuk, és az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
    3. Amikor kihűlt négy részre vágjuk. (4 db 17,5x17,5 cm nagyságú lap) A krémhez a pudingport a cukorral összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
    4. A pudingot megfőzzük, kihűtjük és robotgép segítségével hozzádolgozzuk a teavajat. Egy lapot tálcára teszünk, megkenjük 2 kanál áfonyalekvárral, ráhalmozzuk a krém 1/3 részét. Ezután rátesszük a következő lapot, rátesszük 2 kanál áfonyalekvárt és a krém 1/3 részét, majd ismét lap és a megmaradt lekvár, krém. Végül rátesszük az utolsó lapot és porcukorral meghintjük. Fogyasztásig hűtve tároljuk.

      11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>>

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A DIÓS SÜTEMÉNYED! >>>

Megjegyzés

Könnyed őszi desszert.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin