Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-pudingos szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Egy mély tálban a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és robotgéppel eldolgozzuk a cukros fehérjében, majd hozzáadjuk a sütőport és a finomlisztet, gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a darált dióbelet.
  2. A masszát egy nagyobb (35x35 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kanállal egyenletes eloszlatjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 150 fokon készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizhetjük a tészta állagát. A kisült lapot fadeszkára borítjuk, és az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor kihűlt négy részre vágjuk (4 db 17,5x17,5 cm nagyságú lap).
  4. A krémhez a pudingport a cukorral összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
  5. A pudingot megfőzzük, kihűtjük és robotgép segítségével hozzádolgozzuk a teavajat. Egy lapot tálcára teszünk, megkenjük 2 kanál áfonyalekvárral, ráhalmozzuk a krém 1/3 részét.
  6. Ezután rátesszük a következő lapot, rátesszük 2 kanál áfonyalekvárt és a krém 1/3 részét, majd ismét lap és a megmaradt lekvár, krém. Végül rátesszük az utolsó lapot és porcukorral meghintjük. Fogyasztásig hűtve tároljuk. 

Megjegyzés

Könnyed őszi desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss