Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg darált dió
  • 8 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 4 db tojás (nagy)
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek forró víz
  • Vaníliás krém hozzávalói:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)

Elkészítés

    1. A keverőtálba beletesszük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt habosra keverjük, majd állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, és további 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, majd fakanállal, óvatosan összeforgatjuk a masszát.
    2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a masszát, előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tésztát egy lisztezett sütőpapírra borítjuk, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy nedves konyharuhával letakarjuk le a tésztát, és langyosra hűtjük. (Alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen, csak nyirkos legyen.)
    3. Amikor a tészta langyosra hűlt, levesszük a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd jó habosra keverjük.
    4. A pudingport keverjük simára a tejjel, és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett,  sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve kihűtjük teljesen. (Érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk)
    5. Amikor a puding kihűlt, két részletben hozzákeverjük a vajas krémhez. A Hulalát (v. habtejszínt)  kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez. A teljesen kihűlt tésztát kitekerjük, majd a krémnek több mint a felét, kenjük rá egyenletesen. Ezután feltekerjük, bevonjuk a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.

      Finomásgok dióval >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A DIÓS SÜTEMÉNYED! >>>

Megjegyzés

A piskótatésztát még finomabbá tehetjük ha pl. a liszt mennyiségét csökkentve darált dió t is keverünk bele.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin