Elkészítés: A tészta hozzávalóiból nem túl kemény (de nem is túl lágy) tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Három részre osztjuk, és kis cipókat formázunk belőle. Közben elkészítjük a tölteléket: a cukorból és 3-4 dl vízből szirupot főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a diót, a zsemlemorzsát, a citrom héját és a mazsolát, a fahéjat. A cipókat vékonyra kinyújtjuk, és megtöltjük a diós töltelékkel. patkó alakúra formázzuk, és tojással megkenjük. Hűvös helyre tesszük, fél-egy óra múlva újra megkenjük, majd fél órán át pihentetjük. 180ºC-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre