Diós padlizsánkrém édesen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg padlizsán
  • 60 dkg cukor
  • 8 dl víz
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál gyömbérpor
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom leve és héja
  • 10 dkg gorombára vágott dió
  • 3 kanál méz
  • 1 csomag 3:1 zselésítő

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk.

    A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját, a diót, és körülbelül 30 percig lassú tűzön főzzük. Lezárjuk alatta a lángot, másnapig.

    A következő nap összekeverjük a zselésítővel és a többi fűszerekkel, majd 5 percig rotyogtatjuk, figyelve, hogy ne égjen le az alja (nekem picit odakapott).

Megjegyzés

Különlegesen finom édesség, készítsétek és fogyasszátok előítélet nélkül.

Sebestyen Ildiko
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin