Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós őzgerincfilé gesztenyés kelkáposztapudinggal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg őzgerinc
  • 15 dkg gesztenye
  • 10 dkg dióbél
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 10 dkg áfonyadzsem
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 kápia paprika
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 dl száraz vörösbor
  • 1 tojás
  • olajos magvak
  • 2 evőkanál méz
  • étolaj
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Az őzgerincfilét sóval, borssal ízesítjük, megforgatjuk a durvára darabolt dióban. Serpenyőben étolajat forrósítunk, és az őzgerincet hirtelen elősütjük.

    Csíkokra vágjuk a megmosott, megpárolt kelkáposztaleveleket, a megtisztított, előfőzött gesztenyét, a felcsíkozott kápia paprikát, majd vajon megpároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk az előzőleg megpirított olajos magvakat. Lehűtjük, belekeverjük a felvert tojásokat, fém pudingpohárba töltjük, és 120 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A raguhoz serpenyőben mézet forrósítunk, beletesszük a gyümölcsöket, átforgatjuk, majd hozzáadjuk az áfonyadzsemet, a vörösbort, végül összeforraljuk.

    A sütőt előmelegítjük 120 Celsius-fokra, tepsibe tesszük az elősütött őzgerincet, és 6-8 perc alatt roséra sütjük.

    Tálaláskor az őzgerincet felszeleteljük, a pudingot kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Tányérra szedjük, majd ráhalmozzuk a forró erdei gyümölcsragut.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin