Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-ostyalapos-mézes sütemény

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 tojás sárgája
  • 2 teáskanál szalalkáli
  • 2 kanál meleg tej
  • 40 dkg liszt
  • Valamint:
  • 2 db ostyalap
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2-3 maréknyi vágott vagy darált dió
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • A tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.

A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat, nekem 2 hosszú darab volt hosszában fektetve, rákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval. A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk rá. Addig sütjük, míg a dió aranyszínű lesz.

A krémhez a pudingporokat a cukorral, a mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük, és a kihabosított margarinnal összekeverjük.

Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, rá a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap - óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a süteményre simítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss