Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós női szeszély

75 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral feloldjuk.
  2. A lágy vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a feloldott élesztőt.
  3. Részletekben hozzákeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, a sót. Hozzáadjuk részletenként a langyos tejet, csak annyit, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk.
  4. A sütemény tésztát jól kidolgozzuk, majd zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  5. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. A tojások fehérjéből a cukorral, a sóval kemény habot verünk. A citromlevet apránként csorgatjuk hozzá a keverés közben.
  7. A megkelt tésztát betoljuk a forró sütőbe és kb. 25 percig sütjük.
  8. A sütőből kivesszük, forrón megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a durvára aprított dióval, és további kb. 15 percig sütjük.
  9. Teljes kihűlés után a süteményt vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss