Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral feloldjuk.
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a feloldott élesztőt.
Részletekben hozzákeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, a sót. Hozzáadjuk részletenként a langyos tejet, csak annyit, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk.
A sütemény tésztát jól kidolgozzuk, majd zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjéből a cukorral, a sóval kemény habot verünk. A citromlevet apránként csorgatjuk hozzá a keverés közben.
A megkelt tésztát betoljuk a forró sütőbe és kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivesszük, forrón megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a durvára aprított dióval, és további kb. 15 percig sütjük.
Teljes kihűlés után a süteményt vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.