Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-narancsos torta mascarponekrémmel

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 púpos evőkanál durvára darált dió
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál ét olaj
  • pici só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • A habhoz:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A krémhez:
  • 50 dk g mascarpone sajtkrém
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • rumaroma
  • 1 csomag zselatinfix
  • kandírozott narancshéj
  • A díszítéshez:
  • kandírozott narancshéj
  • pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kis sóval és cukorral kemény habbá verem. A sárgáját az olaj jal és a cukorral pár percig géppel keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, végül beleforgatom a fehérjehabot is.

    A sütőt előmelegítem 175 fokra. Kapcsos 26 cm-es, zsírpapírral bélelt kerek formába öntöm a masszát, majd kb. 45-50 perc alatt megsütöm a tésztát. (Tűpróba!)

    Kihűtöm, majd kiborítom, és 3 részre vágom.

    A habhoz a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálóval, majd a hűtőbe teszem.

    A krémhez egy nagyobb edényben a mascarponét kikeverem a narancslével és a narancs reszelt héjával, a cukrokkal és a rummal, majd hozzáadom a zselatin fixet, és belekeverem a kandírozott narancshéjat is, ebből nem kell sok. Ehhez adom a felvert habot a hűtőből, és megkenem a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítem kandírozott narancshéjjal és pisztáciával (de lehet dióval is).

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
:)
gaalsophi
Zseniálisan finom lett, köszönöm a receptet! Az egyetlen probléma az volt, hogy nem lett elég magas a piskóta, gy csak 2 részre tudtam vágni, és ezért sok lett a krém, de elfogy külön is szerintem.
ekesandi
Örülök, hogy sikere volt:)))
domonkose
Én is ilyen arányokat sejtettem, 6 kanál cukorral csináltam meg, sikere volt a családban! Üdv: domi
Mindmegette
Köszönjük a pontosítást, javítottuk a receptet! Üdv Mme
ekesandi
A tészta egy 6 tojásos piskóta, csak a liszt helyett dió van nagy részben, ennek megfelelően 6 evőkanál cukor kell hozzá, amit sajnos tényleg kifelejtettem a receptből, bocsiiii. :)))
domonkose
Kedves Andi, Tetszik a recept, de akárhogy nézem, nem látom, hogy a tésztához mennyi cukor kell?? Megakadtam... :(( Üdv: Domi
ekesandi
Kedves Baltazar54, A tejszínhabbal fellazítod a mascarponés krémet így a végeredmény egy könnyen elkészíthető de nemes sütemény lesz.
Nanasnani
Utolsó bekezdésben olvashatod! Üdv, Nani.
baba81
Hozzá kell adni a mascarponés krémhez. Olvasd el mégegyszer a receptet, szerepel benne:)

Hasonló Receptek