Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-narancsos-tejszínes kocka

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 15 dkg liszt
  • 10 ek gyümölcslé (vagy kávé ízlés szerinti, belocsoláshoz).
  • A krémhez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg dió (apróra vágott)

Elkészítés

  1. A cukrot az ásványvízbe tesszük, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük, és a cukros vízhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. 22 x 35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
  2. A kész tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Amikor kihűlt, villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, és tálalás előtt, egy órára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Igazán finom és egyszerűen elkészíthető édesség. - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss