Elkészítés: Először a tésztához a puha vajat a
többi hozzávalóval kézzel összekeverem, egy kicsit
ragad, és egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt
tortaformába teszem, majd egy nedves kanállal
elterítem a forma méretére.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt
elősütöm.
A krémhez a puha vajat a tojásokkal és a cukorral
géppel kikeverem, mehet bele a tejföl, a
mascarpone, a pudingpor, ezzel tovább keverem,
végül a többi hozzávalót is belekeverem: dió, fahéj,
narancslé és reszelt héja.
Az elősütött tésztára öntöm a krémet, és
visszatolom a sütőbe, 175 C fokon legalább 1 órát
sütöm.
Ha készen van, hideg helyre teszem, és csak teljes
kihűlés után szeletelem.
A tetejét lehet díszíteni tetszés szerint kétfajta
csokival, vagy ha teljesen kihűlt, akár csokimázzal
is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre