Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-narancsos kölesfelfújt

Hozzávalók

  • 10 dkg vágott dió
  • 20 dkg nádcukor
  • 25 dkg köles
  • 2 db tojás
  • 5 dkg laktózmentes vaj (+ a kenéshez)
  • 1 db narancs
  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 1 csipet só
  • gluténmentes zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben megpirítjuk a megpucolt diót 1 púpozott ek cukorral.
    2. A kölest enyhén sós, háromszoros vízben puhára főzzük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját simára keverjük a vajjal, a cukorral, a narancs kifacsart levével és lereszelt héjával és a tejszínnel. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
    3. Az édes, pirított diót egy tűzálló, kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe szórjuk. Rátesszük a köleses masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
    4. Teljesen kihűtjük, majd kiborítjuk a formából, és felszeleteljük.

      Íme a recept videón >>> 

      FELCSIKI TÜNDE RECEPTJEI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin