Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-meggyes pitetorta

Hozzávalók

  • 15 dkg joghurt
  • 15 dkg kefir
  • 2 pohár cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 pohár olaj (+ a kenéshez)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár darált dió
  • 50 dkg meggy
  • A díszítéshez:
  • 2 dl cukrász tejszín
  • meggy

Elkészítés

    1. A sűtőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, amjd simára keverjük.
    2. Egy 26 centis tortaformát kikenünk olajjal, kibéleljük az alját sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát és megszórjuk a tetejét magozott meggyel. Betoljuk az előmelegített sütőbe 25 percre.
    3. Amíg sül a piténk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ha elkészült a pite, rácson kihűtjük, csak utána díszítjük. Körbevágjuk a tortaformát és kivesszük belőle a pitetortát.
    4. A tejszínhabot habzsákba tesszük, majd habrózsákkal díszítjük a pitetortát. A habrózsákba egész meggyet teszünk.

    ALMÁS-FAHÉJAS PITETORTA>>> 

    KÖRTÉS PITETORTA MANDULAFORGÁCCSAL>>> 

    SZILVÁS PITETORTA RICOTTÁVAL>>> 

Megjegyzés

A diót nagyon szeretem piskótába, tortába, pitékbe használni. Nagyon jó textúrát ad a tésztának, az ízharmóniáról nem is beszélve. 1 pohár= 15 dkg-s joghurtos pohár.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin