A sűtőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, amjd simára keverjük.
Egy 26 centis tortaformát kikenünk olajjal, kibéleljük az alját sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát és megszórjuk a tetejét magozott meggyel. Betoljuk az előmelegített sütőbe 25 percre.
Amíg sül a piténk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ha elkészült a pite, rácson kihűtjük, csak utána díszítjük. Körbevágjuk a tortaformát és kivesszük belőle a pitetortát.
A tejszínhabot habzsákba tesszük, majd habrózsákkal díszítjük a pitetortát. A habrózsákba egész meggyet teszünk.
A diót nagyon szeretem piskótába, tortába, pitékbe használni. Nagyon jó textúrát ad a tésztának, az ízharmóniáról nem is beszélve. 1 pohár= 15 dkg-s joghurtos pohár. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!