Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-meggyes pitetorta

60 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sűtőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, amjd simára keverjük.
  2. Egy 26 centis tortaformát kikenünk olajjal, kibéleljük az alját sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát és megszórjuk a tetejét magozott meggyel. Betoljuk az előmelegített sütőbe 25 percre.
  3. Amíg sül a piténk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ha elkészült a pite, rácson kihűtjük, csak utána díszítjük. Körbevágjuk a tortaformát és kivesszük belőle a pitetortát.
  4. A tejszínhabot habzsákba tesszük, majd habrózsákkal díszítjük a pitetortát. A habrózsákba egész meggyet teszünk.

ALMÁS-FAHÉJAS PITETORTA>>> 

KÖRTÉS PITETORTA MANDULAFORGÁCCSAL>>> 

SZILVÁS PITETORTA RICOTTÁVAL>>> 

Megjegyzés

A diót nagyon szeretem piskótába, tortába, pitékbe használni. Nagyon jó textúrát ad a tésztának, az ízharmóniáról nem is beszélve. 1 pohár= 15 dkg-s joghurtos pohár. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss