Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-meggyes piskóta

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • 10 tojás,
  • 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg darált dió,
  • kb. 5 dkg margarin a tepsi kikenéséhez,
  • 50 dkg meggy,
  • a díszítéshez porcukor,
  • csokidara vagy tortabevonó reszelve,
  • tejszínhab és rum.

Elkészítés

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a dióbelet, könnyűre, habosra keverjük. A tepsit kivajazzuk (margarinozzuk), meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát. A magozott, lecsurgatott meggyet egyenletesen szétosztjuk a tetején. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. Ha kész, a tepsiből kiborítva hűtjük, majd rummal gyengéden meglocsoljuk. Kis kockákra szelve porcukorral, reszelt csokival és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dianese linda
Isteni finom ez a suti, es ami nem mellekes, hogy nagyon egyszeru az elkeszitese!!! Amit furcsallok, hogy nincs benne sutopor, ugyhogy en tettem bele!! Probaljatok ki, megeri!!!
KDoryy
Nagyon finom piskóta lesz belőle, én egy pici mákot is raktam bele. Kb. 30 perc alatt sült meg.

Hasonló Receptek

Magazin