Elkészítés: A darált diót keverjük össze a mézzel, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával és ízlés szerint fahéjjal.
A körtéket vágjuk félbe, majd vágjuk ki a magházukat. Ezután alaposan csepegtessük meg a citromlével, nehogy megbarnuljanak.
Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel 4 akkora darabra, hogy befedje majd a félbevágott körtéket (természetesen annyi darabra vágjuk fel, amennyi felezett körténk van!).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A félbevágott körték magházának a helyébe kanalazzuk bele a diós-mazsolás töltelék, majd a megtöltött felükkel lefelé fordítsuk rá a sütőpapírra (egymástól kicsit távolabb legyenek a körték). Ezután szórjuk meg vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal, majd takarjuk le a leveles tésztával. Tenyerünkkel kicsit lapogassuk rá a tésztát a körtékre, majd éles késsel (vagy derelyevágóval) vágjuk körbe, hogy formásak legyenek. Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni.
Az egész tojást villával kicsit verjük fel, majd kenjük le vele a tészta tetejét. Ezután szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt egy spatulát toljunk a körték alá, majd óvatosan, a töltelékkel együtt helyezzük rá a tányérokra. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.