Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mazsolás rozsos kenyér

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a rozslisztet egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a mazsolát és a darabolt diót. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáöntjük a langyos vizet. Kézzel összedolgozzuk, majd 15 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Amikor a tésztánk megkelt, egy belisztezett nyújtódeszkán formázzuk. A tésztából készíthetünk zsemléket is vagy kisebb kenyeret. Enyhén belisztezett sütőtálcára helyezzük, de liszt helyett sütőpapírt is használhatunk.

A tészták tetejét óvatosan bevágjuk késsel, és sütés előtt vízzel átkenjük. Célszerű kenyérsütésnél a sütőbe mindig pár dl vizet egy edényben az alsó részre helyezni, hogy ez tovább lazítsa a tésztánk állagát sülés közben. A kenyeret - mérettől és formától függően - 185°C fokon 18-35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss