Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mazsolás kalácsfelfújt

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy jénai tálat (vagy tepsit) vastagon kikenünk margarinnal.

A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és pár pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját. A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, végül 1 csomag vaníliás cukorral. A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszín-tej keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd a töltelék tetejét befedjük vele.

Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverjük a maradék tejszínes tejet. Ráöntjük a kalácsszeletek tetejére. 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt jól magába szívja a kalács a folyadékot.

A megmaradt tojások fehérjét 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni a kalácsot. Amikor már a teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből, rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Ezután visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük.

Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek