Keress receptre vagy hozzávalóra

Diós-mákos-kakaós csíkos szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A mákos laphoz:
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál darált mák
  • A kakaós laphoz:
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál tej
  • A diós tésztalaphoz:
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál darált dió
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • A tetejére:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: Az első laphoz kikeverjük a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt gázsütő méretű (kb. 30x30 cm) tepsibe simítjuk a masszát. A massza vékonyan fog elterülni a sütőlapon.

    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt kisütjük. Kb. 1 centis vékony lapot fogunk kapni.

    Pár perc múlva enyhén lisztezett munkalapra óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Ugyanígy készítjük el a diós lapot, végül a kakaósat.

    A krémhez a tejet felforraljuk, lassan beleszórjuk a búzadarát, miközben habverővel folyamatosan kevergetve kis lángon 3-4 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről az edényt, szorosan lefedjük, és hagyjuk pihenni további 5 percet, hogy megduzzadjon a dara. Sűrűbb tejbegrízt kapunk, amit hagyunk kihűlni.

    Közben a puha vajat kihabosítjuk, a cukrokat kanalanként adagolva hozzá, egynemű krémmé keverjük, végül a hideg tejbegrízzel elegyítjük.

    Megtöltjük a lapokat, alulra kerül a mákos, középre a diós, tetejére a kakaós. A sütemény tetejére is hagyjunk krémet, amire csokoládéreszeléket szórunk.

Megjegyzés

Dió hiányában én citromosat sütöttem, így is finom volt.

friedlne
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin