Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, pici sóval, majd beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, és összeállítjuk, hogy könnyű, lágyabb tésztát kapjunk. Ha kell, egy kevés tejet is tehetünk bele. 4 cipót formálunk belőle, egyenként kinyújtjuk télalap alakúra, olvasztott zsírral megkenjük, és lazán feltekerjük. Addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a diót és a mákot ledaráljuk, a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és felét az ízesített dióhoz, a másik felét az ízesített mákhoz lazán hozzákeverjük.
A feltekert rudakat 1,5 cm darabokra vágjuk (kb. 1 rúdból 18-20 db lesz), majd ezeket a darabokat a vágott oldalára fektetjük, és egyenként kinyújtjuk. Közbe lisztezzük, hogy ne ragadjon, majd megtöltjük, lazán feltekerjük, kiflivé formázzuk, olvasztott zsírral vékonyan kikent tepsibe rakjuk, és megsütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre