Elkészítés: A mazsolát néhány órára kb. 3 cl rumba beáztatjuk.
A tésztához a lisztben a vajat és az élesztőt szétmorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle, és letakarva pihentetjük fél órát.
Közben a diós töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, félrehúzzuk, belekeverjük a diót, a többi hozzávalót, kihűtjük. A mákos töltelékkel is így járunk el.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljünk ki. Az első tésztagombócot a forma nagyságára kinyújtjuk, a formába helyezzük, és a diós tölteléket elosztjuk rajta. A második kinyújtott lappal fedjük, és elsimítjuk rajta a mákos tölteléket, végül a fedőlappal befedjük.
Tojássárgájával lekenjük, és meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Újra lekenjük, de most már a tojásfehérjével, és a tésztát hideg helyre tesszük fél órára.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tészta tetejét villával megszurkáljuk, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután a formában kihűlt, levesszük a karimát, szeleteljük és tálalhatjuk, de jobb másnap felvágni, mikorra az ízek összeérnek.