Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-mákos bejglis mézes krémes

default user icon

Hozzávalók

  • A diós töltelékhez:
  • 3 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek mazsola
  • 15 dkg finomra darált dió
  • 5 dkg durvára darált dió
  • 6 dkg édes morzsa
  • fahéj
  • rumaroma
  • Hozzávalók a mákos töltelékhez:
  • 3 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1-2 db reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek mazsola
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg édes morzsa
  • A bejgli tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 6 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • kb 2 dl tej
  • A mézes tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 ek olvasztott méz
  • 1 dl tejföl
  • A krémhez:
  • 4 csomag bourbon vaníliás pudingpor
  • 16 dl tej
  • 40 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • A sütemény bevonásához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítés

    1. A diós bejgli töltelékkel kezdjük. A tejet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni. A mákos tölteléket hasonló módon készítsük el.
    2. A bejgli tészta készítésénél a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, amíg szép sima tésztát nem kapunk. A tésztátnégy egyenlő részre osztjuk,kb 5 mm vastagságú, téglalap alakú formára nyútjuk. A hideg tölteléket rásimítsuk, 1 cm széles részt hagyunk ki a szélén. (2 rúd dióst és 2 rúd mákosat készítünk.) A széleket behajtjuk, a tésztát jó szorosan feltekerjük,és hideg helyre tesszük pihenni 3 órát.
    3. A rudakat felvert tojással megkenjük, és megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
    4. Amíg a bejgli pihen elkészítjük a mézes lapokat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
    5. A pudingport tejjel felfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
    6. A sütemény összeállításához vegyünk elő két tálcát. Mindegyikre 1-1 mézes lapot teszünk, a krémet elosszuk négy fele, és 1-1 adagot teszünk a mézes lapokra. A diós és mákos bejglit felszeleteljük, majd külön-külön rátesszük a pudinggal megkent mézes lapra. A felszeletelt bejglit bekenjük a maradék 1-1 adag krémmel, és rátesszük a mézes lapot. A csokoládét vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk és rákenjük a lapokra. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk puhulni a lapokat.

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

    13 MÉZES DESSZERT KARÁCSONYRA, AMI NÉLKÜL NEM ÜNNEP AZ ÜNNEP >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin