Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-mákos bejgli 1940-ből

default user icon
33 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl meleg tejben futtatott 1 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg mák vagy dió
  • 45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral, rummal ízesíthetünk)

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesitőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is bekenjük tojássárgával. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.

Megjegyzés

Ezt a receptet én is egy újságban olvastam valamikor, de annyira finom, hogy karácsonyig többször is el kell készítenem. A burgonya miatt sokáig friss marad. Nem szárad meg. Igaz, ideje sincs rá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

keksajt
Ezt sütöm indén is! Ajánlom mindenkinek!
Torolt_dfs382732
Tegnap sikerült elkészítenem életem első bejgliét!! Köszi a receptet, jól sikerült, csak elbénáztam a feltekerésnél, így szétnyílt! De nagyon finiii!
DeFrasz
En már két éve ezt a receptet hasznalom bejglihez es most (ma) ismét:-) alig várom, hogy kisüljön, tudom, hogy egesz delutan ezt fogjuk enni, annyira finom! Tuti recept!! Es a tesztaja tenyleg puha lesz.
annafogyozik
Sziasztok! Még nem sült meg, épp most pihen, de már látom, hogy tökéletes!! A \"pici\" víz nálam 2 dl volt, amivel a cukrot fölfőztem - a máknál kicsit kevésnek tűnt, a diónál meg kicsit soknak (értsd: a mák szinte száraz maradt, a diós cucc meg majdnem folyt, de azért mindkettőt meg tudtam szépen tölteni). Ezen kívül, míg a 60 dkg mák kicsit soknak tűnt a 3 rúdba, a dió valahogy jobban elterült, azt meg kevesellem. De meglátjuk, milyen lesz a végén, majd jelentkezem!! Ja, és én is életemben először sütök bejglit :D
mancs3
Valaki írja már meg,hogy pontosan mennyi is az a \"pici víz\" a töltelékhez? És esetleg lehet tej is,vagy csak kizárólag víz? Előre is köszönöm.
macesssz
Életem első bejglijét készítettem el így, és fantasztikus lett, az állaga, kinézete és az íze egyaránt!Köszönet érte!!!
Rafaela
Köszönöm a receptet. Nagyon finom. A diót nem szeretjük de geszenyével szuper! A mákos már el is fogyott. :)
Akira001
Én is ezt sütöttem meg múlt karácsonyra és akkora sikere lett, hogy a 3 rúdból kettőnek arra sem volt ideje, hogy teljesen kihűljön. Így természetes, hogy idén is ezt fogom megsütni. :) Csak most már dupla adagot! :D Köszönöm a receptet! :)
krinagy
Isteni finom lett! köszönöm
livia7605
Tényleg nagyon finom lett! A tésztája finom, puha! Én egy picivel több élesztőt raktam bele, mert egyszerűbb volt megfelezni az élesztőt. A tölteléket én sem főztem föl, csak tejjel kikevertem. Köszönöm ezt a receptet, azt hiszem most már nem fogok tovább keresgélni. Ez az igazi!

Hasonló Receptek

Magazin