Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Diós-mákos beigli

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós-mákos beigli

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 485
  • Elküldve: 331

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió vagy mák
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl víz
  • édes morzsa
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj, narancshéj

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáöntjük a porcukrot, a tojás sárgáját, a tejben feloldott élesztőt (nem szabad felfuttatni az élesztőt). Gyors mozdulatokkal közepes keménységű tésztát gyúrunk. 26 dkg-os cipókat cipózunk ki a tésztából. Kivirgoljuk, hogy szép sima legyen a felülete. Hűtőben lefóliázva 15-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a forrázott tölteléket.

Forrázott mák- vagy diótöltelék: A vizet a cukorral feltesszük forrni. Ha forr, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot, a mazsolát, az őrölt fahéjat, és ha szükséges édes morzsát. A diótöltelék hasonló módon készül. Amikor a forrázott töltelékek kihűltek, a megfelelő súlyúra kimérjük. A beigliknél a töltelék súlya megegyezik a tészta súlyával!

A pihentetett tésztát kinyújtjuk kb. 22-28 cm-es téglalap formára. A tölteléket a tésztára helyezzük, és egyenletesen eligazítjuk. A tészta három oldalát kb. 1 cm-es részben behajtjuk. Ezután feltekerjük a beiglit, s gyengéden meglapítjuk. Sütőlemezre tesszük, és 1 tojás+1 tojás sárgája jól eldolgozott keverékével lekenjük. Amikor a tojás megszáradt a tésztán, második soron is átkenjük. Hurkapálcával megszurkáljuk. Tetejét megszórhatjuk dekor sütőcukorral. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

A szép beigli márványozott, egyenletes formájú, tartós sütemény.

Megjegyzés:

Laci bácsi receptje



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 30 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 30. pupucka
    2014. december 20. (szombat) 20:28
    Megtalalta Anyukam a Vánczai receptet: Tészta: 45 dkg lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, egy csomag Váncza sütőport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot, és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk s fél centiméter vastagra nyújtva az alábbi töltelékkel töltjük meg. A megkent lapokat összecsavarjuk a tetejüket tojással megkenve lassú tűznél sütjük. (Megj.: Elomelegitett sutoben kb. 180 C fokon amig aranybarnara sul) Töltelék: Diós: fél kg őrölt dió , 5 deka mazsola, 1 csomag Váncza vanilincukrot, 1 kávéskanál tört fahéjat és egy marék zsemlyemorzsát sűrű cukorsziruppal éppen még kenhető töltelékké főzünk. Mákos: 35 deka őrölt mákot, fél kávéskanál tört fahéjat, 1 citrom reszelt héját, 5 deka mazsolát és fél csomag Váncza vanilincukrot, vastag cukorsziruppal sűrűre főzünk
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tönkölyzsemle Tönkölyzsemle
Ételízesítő házilag III. Ételízesítő házilag III.
Zöldséges céklaleves joghurttal Zöldséges céklaleves joghurttal
Padlizsános csirkemell Padlizsános csirkemell
Csokoládés puffancs (gluténmentes) Csokoládés puffancs (gluténmentes)
Omlett gazdagon Omlett gazdagon
Fűszeres sült tofu Fűszeres sült tofu
Török zöldbabsaláta Török zöldbabsaláta
Burgonyagolyók joghurtos szósszal Burgonyagolyók joghurtos szósszal
Narancsos túrófánk Narancsos túrófánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
  • (Szentetornyai)
  • sütik (zsakaizita)
  • (Cserhatine)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123695_minyon-110.jpg Rózsaszín marcipános minyonok

A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123703_marcipan-110.jpg Mennyei marcipán

Igazi ínyencségnek számított évszázadokon át, és ma is jobbára ünnepi alkalmak során kerülnek terítékre a marcipánból készült…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123715_kecske-eve-110.jpg Kínai újév – kínai ízekkel

A sokszínű ázsiai konyha nálunk legismertebbje a kínai. Valószínűleg mindenki kóstolt már pirított tésztát vagy édes-savanyú…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept