Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós máglyarakás

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és cukor 2/3-ával, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a tejben. A kifliket felkarikázzuk és megforgatjuk a tejben.
  3. Egy kivajazott tepsibe leterítünk egy sor kiflit, megszórjuk darált dióval, elterítjük rajta a reszelt alma egy részét, ezt lefedjük a maradék kiflikkel, majd a tetejét vékonyan megszórjuk a dióval. 180 fokon kb 25-30 percig sütjük. 
  4. Ezalatt a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a máglyarakásra simítjuk. A sütőt 160 fokra levesszük, és 15 percig sütjük a desszertet. Aztán a sütőajtót kinyitva negyedórán át hagyjuk száradni.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A MÁGLYARAKÁS - 7 BEVÁLT TIPP >>>

A LEGJOBB DOLOG, AMI EGY KIFLIVEL TÖRTÉNHET: 7 BOMBASZTIKUS MÁGLYARAKÁS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss