Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós linzerkarika

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 37 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

    1. A vajat és a kétféle cukrot kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet meg a sót, és összedolgozzuk. Átgyúrjuk a tésztát, és folpakba tekerve, a hűtőbe 30 percre a hűtőbe tesszük.
    2. A sütőt előlegeítjük 180 fokra. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagra, és meghintjük a durvára vágott dióval.
    3. Linzerkarika-formával kiszaggatjuk, és a karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 10-15 percig pihentetjük, majd süssük 15-20 perc alatt halvány aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.

      LINZER NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! 20 KIPRÓBÁLT  RECEPT AZ ÜNNEPRE >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin