Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Diós-lekváros palacsintatorta csokoládéöntettel

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl hab tejszín
  • 5 dkg vaj
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • ízlés szerint lekvár (sárgabarack, szilva...)
  • darált dió
  • reszelt citromhéj
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • A csokoládéöntethez:
  • 3 tk étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 12 dkg csokoládé (70%-os)
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek holland kakaó
  • 2-3 ek rum

Elkészítés

    1. A liszt et összekeverjük egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és az összemorzsolt élesztővel. A tojásokat  simára keverjük a cukorral, majd állandó keverés mellett,  hozzáadjuk a tej et, a tej színt és az olvasztott vajat. Ezután  simára keverjük a liszt es keverékkel, és legalább egy órát pihenni hagyjuk, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
    2. Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előkészítjük a lekvárt és a diós tölteléket. Utóbbihoz a darált diót elvegyítjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
    3. A palacsintasütőt kikenjük olajjal, majd az alaposan átkevert tésztából belecsorgatunk egy merőkanálnyit, és az alsó felét megsütjük. Amikor a palacsinta egyik fele szép pirosra sült, átcsúsztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a sült oldala legyen lefelé, majd megszórjuk a diós keverékkel.
    4. A következő palacsintának is megsütjük az egyik felét, majd a sült felével felfelé ráborítjuk a diós töltelékre, majd ízlés szerint megkenjük a lekvárral. A rétegezést addig folytatjuk ameddig el nem fogynak a palacsinták. A legfelső palacsintát már ne kenjük meg lekvárral, és ne szórjuk meg dióval sem.
    5. A  160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tepsin.
    6. A keményítőt simára keverjük egy kevés tej jel. A maradék tej et felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a rumot, majd az előzőleg tej jel simára kevert étkezési keményítőt is. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük az öntetet, majd kihűtjük.
    7. A teljesen kihűlt palacsintatorta tetej ét ízlés szerint  megcsorgatjuk a csokoládéöntettel, majd megszórjuk darált dióval. Tálaláskor a palacsintatortát felszeleteljük, majd a maradék csokoládéöntet külön kínáljuk hozzá.

    9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>> 

    9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>> 

Megjegyzés

Nálunk a palacsinta örök kedvenc. Kétféle töltelékkel rétegezve, majd csokoládéöntettel nyakönöntve, egyszerűen abbahagyhatatlan.

kgizike
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes