Diós-lekváros linzerkoszórú

Hozzávalók

  • Az omlós tésztához:
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin - lágy)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg dió (vágott cukrozott)
  • A töltelékhez:
  • meggylekvár
  • baracklekvár
  • szilvalekvár

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
    2. Ezután 3 mm vastagra kisodorjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, minden második közepét egy gyűszűvel is szúrjuk ki.
    3. Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük, cukrozott, vágott dióval megszórjuk.  A lyukas és sima linzerkoszorúkat 180 fokon világosra, kb 10-15 perc alatt megsütjük.
    4. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.

Megjegyzés

Omlós linzer

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin