Diós krémes

default user icon
9 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 dkg darált dió
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 16 dkg darált dió
  • 8 evőkanál tej
  • 16 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük. A krémhez 16 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk, és hozzáadjuk a dióhoz. A sült tészta tetejét rummal vagy rumaromával meglocsoljuk, és rákenjük a krémet. A mázhoz 15 dkg cukrot, 0,5 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 4 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük. (A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen dermed meg.) Szeletelni másnap lehet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gabriella 3 évvel ezelőtt
Sziasztok, valaki legyen szives ide kiirni a tepsi méretét, mert sztem az is nagyon fontos, pénteken megsütném, de igy nem merem. Köszönöm előre is!
Bodnárné Kedves Ramóna 5 évvel ezelőtt
Ma sütöttem meg, NAGYON finom!!!! Én kevesebb cukrot tettem bele, mert csak cukrozott darált diót találtam a boltban, de szerencsére eltaláltam az arányokat :-)
Gabec 6 évvel ezelőtt
Megsütöttem, a krémbe fele dió ,fele mandulát + rumaromát tettem, nagyon finom lett! Szerintem fogyasztható a sütés napján is:)
Nagyné Bagóczki Sára 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, és bár én nagyon kis kezdő vagyok, de a leírtak alapján könnyű elkészíteni. Annyit változtattam, hogy a tészta helyett, a krémbe tettem a rumot (aromát), mert szerintem a tészta anélkül is nagyon finom és könnyű. Mi simán szeleteltük a csokimáz dermedése után, még aznap. Szerintem, (legalább is nekem,) puha a tészta, és nem kell várni. A párom is oda van érte, pedig ő nem igazán édesszájú:) Mindenkinek ajánlom. Köszönjük a csodás receptet!
Marti 8 évvel ezelőtt
Mar tobbszor megsutottem ezt a finom sutit, probaljatok ki, nem fogjatok megbanni.
8 évvel ezelőtt
Valóban piskóta, csak kicsit testesebb a diótól, szeletelni csak másnap lehet szépen, mert a krém addigra puhitja meg a tésztát. Ízek is igy érnek össze. Nagyon finom.
Fehér Anikó 8 évvel ezelőtt
Ez piskóta tésztának tűnik, miért csak másnap lehet szeletelni?
ISÓ ÁGNES 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! HÁNY FOKON KELL SÜTNI???????
Andi 11 évvel ezelőtt
Kipróbáltuk, megsutottuk...és az egész családnak ízlett!

Hasonló Receptek

Magazin