Diós krémes

default user icon
9 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 dkg darált dió
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 16 dkg darált dió
  • 8 evőkanál tej
  • 16 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük. A krémhez 16 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk, és hozzáadjuk a dióhoz. A sült tészta tetejét rummal vagy rumaromával meglocsoljuk, és rákenjük a krémet. A mázhoz 15 dkg cukrot, 0,5 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 4 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük. (A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen dermed meg.) Szeletelni másnap lehet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gabriella 3 évvel ezelőtt
Sziasztok, valaki legyen szives ide kiirni a tepsi méretét, mert sztem az is nagyon fontos, pénteken megsütném, de igy nem merem. Köszönöm előre is!
Bodnárné Kedves Ramóna 5 évvel ezelőtt
Ma sütöttem meg, NAGYON finom!!!! Én kevesebb cukrot tettem bele, mert csak cukrozott darált diót találtam a boltban, de szerencsére eltaláltam az arányokat :-)
Gabec 5 évvel ezelőtt
Megsütöttem, a krémbe fele dió ,fele mandulát + rumaromát tettem, nagyon finom lett! Szerintem fogyasztható a sütés napján is:)
Nagyné Bagóczki Sára 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, és bár én nagyon kis kezdő vagyok, de a leírtak alapján könnyű elkészíteni. Annyit változtattam, hogy a tészta helyett, a krémbe tettem a rumot (aromát), mert szerintem a tészta anélkül is nagyon finom és könnyű. Mi simán szeleteltük a csokimáz dermedése után, még aznap. Szerintem, (legalább is nekem,) puha a tészta, és nem kell várni. A párom is oda van érte, pedig ő nem igazán édesszájú:) Mindenkinek ajánlom. Köszönjük a csodás receptet!
Marti 8 évvel ezelőtt
Mar tobbszor megsutottem ezt a finom sutit, probaljatok ki, nem fogjatok megbanni.
8 évvel ezelőtt
Valóban piskóta, csak kicsit testesebb a diótól, szeletelni csak másnap lehet szépen, mert a krém addigra puhitja meg a tésztát. Ízek is igy érnek össze. Nagyon finom.
Fehér Anikó 8 évvel ezelőtt
Ez piskóta tésztának tűnik, miért csak másnap lehet szeletelni?
ISÓ ÁGNES 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! HÁNY FOKON KELL SÜTNI???????
Andi 10 évvel ezelőtt
Kipróbáltuk, megsutottuk...és az egész családnak ízlett!

Hasonló Receptek

Magazin