Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós koszorú (gépi darálóskeksz)

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, sütőport a hideg zsírral elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.

Húsdarálóhoz lehet kapni különböző darálóskeksz formát, ezt beillesztjük a húsdarálóba, és darálni kezdjük a tésztát, kb. 10 centiméterenként elvágjuk, köralakúra hajthatjuk vagy hosszúkásra hagyjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük, szép világos színűre. Vigyázat, nagyon hamar sül. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.

Megjegyzés

Minden süteménynél igyekszem a zsírt margarinnal helyettesíteni. Kevés sütinél nem vált be, de ez pl. ezekhez tartozik. A zsírnak nincsen víztartalma, ettől lesz omlós és sokáig eláll ez a keksz. Nagymamám receptje. Finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss