Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kosárka, ahogy a nagyi csinálta

40 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a tojássárgáját, a tejet és alaposan összedolgozzuk. 
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a darált diót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. A kosárka formákat egy tepsire sorakoztatjuk, kikenjük olvasztott vajjal. A tésztából diónyi nagyságú darabokat tépünk és egyenletesen elnyomkodjuk a formába. Mindegyik aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, végül megtöltjük a diós habbal.
  4. A diós kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a diós kosárka:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss