Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Diós kosarak

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás (sárgája)
  • 25 dkg vaj
  • Dióhab:
  • 4 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A liszt et elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, és a sóval, majd belekeverjük a tojássárgáját, végül belemorzsoljuk a vajat, és összegyúrjuk.
    2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukor felével. A darált diót elkeverjük a porcukor másik felével, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habba.
    3. A tésztát kb 3 mm-esre kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
    4. Ha muffin formában sütjük: A korongokat megkenjük lekvárral, és rákanalazunk 1 evőkanál habot. A korong szélét összefogjuk , és így helyezzük bele a muffin formába. Ha tortaformában sütjük: A formák alját kikenjük vajjal, és ellapogatjuk benne a tésztát, majd megkenjük lekvárral és rákanalazzuk a dióhabot.
    5. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük. Kiszedés előtt várjunk egy keveset, hogy ne ragadjon bele az alja.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>>

    KÓKUSZOS KOSÁRKA>>> 

    MANGÓKRÉMES KOSÁRKÁK (LISZT-, CUKOR- ÉS TEJMENTES RECEPT)>>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a diós süteményeket, így nagy kedvenccé vált ez a kosárka.

szandusho
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes