Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kosarak

120 perc
egyszerű
olcsó
24 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás (sárgája)
  • 25 dkg vaj
  • A dióhabhoz:
  • 4 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A diós kosárka elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, és a sóval, majd belekeverjük a tojássárgáját, végül belemorzsoljuk a vajat, és összegyúrjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukor felével. A darált diót elkeverjük a porcukor másik felével, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habba.
  3. A tésztát kb 3 mm-esre kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. Ha muffin formában sütjük: a korongokat megkenjük lekvárral, és rákanalazunk 1 evőkanál habot. A korong szélét összefogjuk , és így helyezzük bele a muffin formába. Ha tortaformában sütjük: a formák alját kikenjük vajjal, és ellapogatjuk benne a tésztát, majd megkenjük lekvárral és rákanalazzuk a dióhabot.
  5. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük. Mielőtt kiszedjük várjunk egy keveset, hogy ne ragadjon bele az alja.

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>>

KÓKUSZOS KOSÁRKA>>> 

MANGÓKRÉMES KOSÁRKÁK (LISZT-, CUKOR- ÉS TEJMENTES RECEPT)>>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a diós süteményeket, így nagy kedvenccé vált ez a kosárka. - szandusho

Ezek is érdekelhetnek

Friss