Diós kosarak

Hozzávalók

  • Hozzávalók (2 nagy kosár, és 24 kicsi):
  • Tészta:
  • 400 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4 db tojás (sárgája)
  • 1 csipet só
  • Dióhab:
  • 4 db tojás (fehérje)
  • 200 g porcukor
  • 200 g darált dió
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A sütőporos, porcukros, sós lisztbe keverjük bele a tojássárgáját, majd morzsoljuk bele a vajat, és gyúrjuk össze.
    2. A habhoz a tojásfehérjét verjük kemény habbá a porcukor felével. A darált diót keverjük össze a porcukor másik felével, és óvatosan keverjük össze a kemény habbal.
    3. A tésztát nyújtsuk ki kb 3 mm-esre, és szaggassuk ki.
    4. Ha muffin formában sütjük: A korongok alját kenjük meg lekvárral, és kanalazzunk rá 1 evőkanál habot. A korong szélét fogjuk össze, és így helyezzük bele a muffin formába. Ha tortaformában sütjük: A formák alját kenjük ki vajjal, és lapogassuk bele a tésztát. Kenjük meg lekvárral a tészta alját, és kanalazzuk rá a habot.
    5. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 20 percig. Kiszedés előtt várjunk egy keveset, hogy ne ragadjon bele az alja.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a diós süteményeket, így nagy kedvenccé vált ez a kosárka.

Szandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin