Elkészítés: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztőt, a fél csomag sütőport, csipet sót. Összegyúrjuk és 4 cipót formázunk belőle. Letakarva kicsit pihentetjük, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a 4 tojásfehérjét gőz felett lassan verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, lágy mozdulatokkal fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszelékkel összekevert diót.
A cipókat egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos-diós masszával, szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi darabokra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített 190-200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Forrón vaníliás cukorba forgatjuk, vagy meghintjük kevés vaníliás porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre