Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (vagy vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy kevés tejfölt tehetünk hozzá.)
Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emelem át a tepsibe.)
Előmelegített sütőbe tegyük be, majd közepes hőfokon 15 perc alatt süssük elő a tésztát.
A töltelékhez a darált diót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan, apránként keverjük hozzá a diós keverékhez.
Az elősütött tésztát kenjük meg ízlés szerint lekvárral, majd óvatosan kenjük a tetejére a diós-habos masszát.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 15 perc alatt süssük szép aranybarnára. Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral szórjuk meg, majd ízlés szerint szeleteljük fel.