Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kelkáposztatekercs

MME MME
4.3/5
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, leszedjük a leveleit, kivágjuk a vastag ereket a levelekről. Nagy lábasban vizet bő sós vizet forralunk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A petrezselymet, a tárkonyt leöblítjük, és apróra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A vízbe tesszük a káposztaleveleket, két percig forraljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. Kiválasztunk 18 db szép kelkáposztalevelet, és félretesszük, ezeket fogjuk megtölteni. A többi kelkáposztát vékony metéltre vágjuk, és tálba tesszük. A metélt káposztához hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldfűszereket, a citrom héját és levét, a parmezán sajtot és a darált diót. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, és a tölteléket összedolgozzuk. A félretett káposztalevelekből 3-3 db-t egymásra fektetünk, a töltelékből evőkanálnyit ráteszünk, és kis csomagocskákat készítünk. Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a batyukat. Megszórjuk az ételízesítővel, kevés vizet öntünk alá, és lefedve lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk. Főtt burgonyával, hollandi mártással, vagy paradicsommártással tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1810 kJ/432 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek