A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra, és beletesszük egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe. Villával kissé megszurkáljuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, és közben elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, összekeverjük a keksszel, a kakaóval, a vanília aromával és a reszelt citrom héjjal.
A piskótához a 2 tojás sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és a tojássárgájához adjuk óvatosan a 2 kanál liszttel együtt.
A kihűlt linzert megkenjük lekvárral. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd elterítjük a tetején a piskótát. Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.