Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-kávékrémes szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl erős főzött kávé
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg őrölt dió
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokis főzős pudingpor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • Valamint:
  • 4 dl tejszín
  • tortadara vagy reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és beleforgatjuk a diót. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tésztába forgatjuk.

Kikent, közepes tepsibe simítjuk a tésztát, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A tésztát a tepsiben kihűtjük, majd kiborítjuk, a papírt lehúzzuk.

A krémhez a pudingporhoz adjuk az instant kávét, 3 evőkanál cukorral és kevés hideg tejjel kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd a pudingos keverékkel lassan összefőzzük, kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingos krémet.

A tésztát hosszában két felé vágjuk, fele krémmel a lapot megkenjük, majd a fedőlapra kenjük a krém másik felét.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Tortadarával vagy csokireszelékkel meghintjük, és 1-2 órás hűtés után tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss