Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és beleforgatjuk a diót. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tésztába forgatjuk.
Kikent, közepes tepsibe simítjuk a tésztát, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A tésztát a tepsiben kihűtjük, majd kiborítjuk, a papírt lehúzzuk.
A krémhez a pudingporhoz adjuk az instant kávét, 3 evőkanál cukorral és kevés hideg tejjel kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd a pudingos keverékkel lassan összefőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingos krémet.
A tésztát hosszában két felé vágjuk, fele krémmel a lapot megkenjük, majd a fedőlapra kenjük a krém másik felét.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Tortadarával vagy csokireszelékkel meghintjük, és 1-2 órás hűtés után tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre