Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kalács

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 0,5 dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott, a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.
  2. Átgyúrjuk, 2 részre vágjuk. Cipókat formálunk, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Lekvárral lekenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk, majd feltekerjük. 15 percig pihentetjük.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

FONOTT KALÁCS (DIÓS, MANDULÁS, LEKVÁROS) 

Foszlós kalács 

CSÍKOS KAKAÓS KALÁCS 

Megjegyzés

2 rúd kalács készült. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss