Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Diós kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 27
  • Elküldve: 16

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • tej
  • csipet só
  • darált dió
  • lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott, a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.

Átgyúrjuk, 2 részbe vágjuk. Cipókat formálunk, majd kisodorjuk. Lekvárral lekenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

2 rúd kalács készült. Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

ditti56 receptjeiből:
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Csirkés-karfiolos palacsinta
Rakott cukkini Edit módra
Nektarinos-szedres márványos sütemény
Túrós-almás pite II.
Ünnepi ananásztorta
Bögrés csokoládés kocka
Hullámos francia krémes
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 3. (kedd) 22:18
    Esetleg valami hozzávetőleges mennyiség a tejből? (mindig azzal rontom el,hogy túl lágy lesz a tészta), a dió mennyi nagyjából? Ötlet arra, hogy ne repedjen ki, és ne lapuljon le sütés után? Én már feladtam a kisérletezést, minden karácsonykor ráfázok vele, ugyhogy már beiglit sütök,azt legalább előbb is meglehet sütni és nem kínzom magam szenteste napján mint a kaláccsal.... Egyébként megszoktam szurkálni, volt, hogy tettem be kicsi vizet párologni, nem tekerem túl szorosan és mégis kireped és később lelapul ahogy hűl. Lefényképezem pedig mindig,hogy milyen gyönyörűek mikor berakom a sütőbe, aztán jön a hidegzuhany...bár a család szereti,de én szeretnék végre egy szép kalácsot alkotni. Köszönöm a választ.
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
Avokádós margarita krémparfé Avokádós margarita krémparfé
Kínai ananászos sertéskaraj Kínai ananászos sertéskaraj
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122449_auguztusi-110.jpg Augusztusi gasztroprogramok

Augusztusban egyértelműen a boré és a Balatoné a főszerep. A sokféle boros és balatoni fesztivál mellett azért megtaláljuk még az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

Napi tipp
A zöldbab kis odafigyeléssel könnyen megpucolható, gyorsan megfő és nagyon finom fogások készíthetők belőle. Ehetjük levesként, főzeléknek, saláta formájában vagy épp pörköltösen elkészítve. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept