Keress receptre vagy hozzávalóra

Diós-kakaós csodasüti

4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A gyúrt tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • kevés tej
  • A piskótához:
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A rudak töltéséhez:
  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • A díszítéshez:
  • fehér és étcsokis tortabevonó (elmaradhat)

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük, majd kikent tepsibe fektetjük.

    A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük.

    A tetejét olvasztott ét és fehér csokis tortabevonóval díszítjük, a süteményben lévő tésztarudakra merőlegesen szeleteljük.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Ditti56 üldte.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin